January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PUTIN PONUDIO POMOĆ ERDOGANU, KOJI JE PROGLASIO KATASTROFU U TURSKOJ ZBOG POŽARA !

U požarima, vatrenoj stihiji koja traje već danima u TURSKOJ, u svetski poznatim odmaralištima već su poginule četiri osobe, a povređeno je više od 150 ljudi, što je takođe dovelo do nekoliko evakuacija u odmaralištima.

I predsednik RUSIJE – VLADIMIR PUTIN, reagovao je na te vatrene stihije koje “gutaju šume” u TURSKOJ, te je u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom ponudio Ankari svestranu pomoć u gašenju požara, a Erdogan je toplo zahvalio na pomoći.

Dvojica predsednika istakla su značaj saradnje dveju zemalja u borbi protiv ove stihije koja je najverovatnije podmetnuta.

Predsednici su takođe razmatrali aktuelne teme rusko-turske saradnje.

 Pozitivno su ocenjeni rezultati sastanka bilateralne međuvladine komisije održanog u petak. Izraženo je obostrano raspoloženje za dalji zajednički rad na realizaciji postignutih sporazuma u ​​trgovinskoj, ekonomskoj, energetskoj i drugim oblastima – objašnjava se u saopštenju pres službe KREMLJA.

Ranije su turski mediji javili da je Erdogan područja nekoliko turskih provincija zahvaćenih velikim požarima proglasio zonama katastrofe. Erdogan je naveo da se na spisku „zona prirodnih katastrofa koje utiču na živote ljudi“ nalaze provincije Antalija, Mugla, Mersin, Adana i Osmanije.

Za sada se drži pod kontrolom oko 60 požara.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.