September 27, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

SINIŠA MALI O KUPOVINI GLASOVA PRED IZBORE 2022. SA DAVANJIMA DRŽAVE PO 20.000 RSD

Siniša Mali – ministar finansija je u intervjuu za TV “Prva” odgovarao na kritike da vladajuća stranka – SNS kupuje glasove brojnih penzionera pred zakazane izbore 2020. , pričao je o uspesima države i o suficitu u bužetu ali i podsetio na ispunjena obećanja data tokom ove godine.

Kako sa ponosom ističe : “Srbija apsolutno pokazuje da je pobednik i u oblasti ekonomije” pa nastavlja niz svojih argumenata.

Navodi da Srbija ima veću naplatu PDV-a, svih akciza i svih drugih oblika poreza nego što smo imali 2019. godine., dalje da smo i u junu i u julu mesecu imali suficit u budžetu od skoro 60 milijardi dinara, dakle 500 miliona evra, a naplata putarine za prvih šest meseci – 2019. je bilo 10,7 milijardi dinara, dok ove godine u istom periodu je 13,7 milijardi dinara, što je skoro 30 odsto više sada nego 2019. 

Ministar finansija je zatim objasnio ko će sve dobiti novac od države, ko je sve dobio novac od države u proteklom periodu, kao i da li će država imati novca kada sve isplati, a sa rečima:

– Apsolutno ima, sve ovo što sam govorio ide u prilog tome da mi imamo dovoljno novca da isplatimo svu pomoć. Na kraju krajeva, svako obećanje koje smo dali mi smo ispunili u dinar i u dan. Ove godine, ne samo tri puta po 50 odsto minimalnih zarada, nego i za građane. Dakle, mi smo isplatili 30 evra za preko 5,7 miliona građana Srbije, isplatili smo i 3.000 dinara za one koji su se vakcinisali, 60 evra za sve nezaposlene u našoj zemlji, 100 evra za sve koji žive na teritoriji Kosova i Metohiji plus 200 evra za one koji su nezaposleni”, istakao je Mali.

Podseća da nas očekuje u septembru dodatnih 50 evra za penzionere, u novembru dodatnih 30 evra za sve građane Srbije koji su se prijavili, ono što je predsednik Vučić najavio, 20 evra u decembru i 20.000 dinara za sve penzionere u februaru naredne godine.

– Pokazujemo ne samo da je država jaka, stabilna i da ima novca, već hoćemo da pomognemo i podržimo one koji su najugroženiji pandemijom Korona virusa. Podsetimo, prva mera koju je Vlada Republike Srbije preduzela kada je pandemija Korona virusa krenula bila je isplata 4.000 dinara svakom penzioneru u aprilu prošle godine. Uvek nam je pomoć bila usmerena ka našim najstarijim sugrađanima kada je Korona u pitanju, s obzirom na to da jesu najugroženija kategorija – rekao je Mali.

Te kako navodi za kraj ministar finansija Siniša Mali ističući da su potpune besmislice kritike da se finansijskom pomoći od 20.000 dinara svakom penzioneru u februaru2022. “kupuju glasovi”. Kako je rekao, radi se samo o odgovornoj ekonomskoj politici.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.