September 27, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: SVI ĆE MORATI DA SE VAKCINIŠU AKO HOĆE DA RADE … INFO

O ovoj temi smo skoro pisali sa istaknutim SVETSKIM stavom i preporukama za rad, ali danas se oglasio i član kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović sa istim jasnim porukama da vakcinacija nije stvar demokratije nego civilizacije !

Posebno se osvrnuo na zdravstvene radnike – medicinare da SVI moraju da budu vakcinisani i da tu dileme nema.

-“Dileme nema, svi zdravstveni radnici moraju biti vakcinisani, svi oni koji dolaze u kontakt sa pacijentima”, naglasio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.

„Letnji period pokazao je da smo se svi opustili, da se građani pridržavaju nekih mera, ali ne svih. Pogotovo se to vidi u tržnim centrima, na sportskim događajima i u ugostiteljskim objektima se to vidi, a na otvorenom, pored distance, ostale mere nisu toliko važne”, rekao je Tiodorović, prenosi Tanjug.

Dodao je da, iako se mnogi ne slažu, ipak po svemu sudeći u kovid bolnice najveći broj obolelih dolazi iz žarišta – Grčke, Hrvatske i zbog nepoštovanja mera i zato je potrebna rigoroznija kontrola.

Govoreći o delta soju, kaže da ako se uzme u obzir broj hospitalizovanih, može se zaključiti da nije za paniku, ali jeste za pažnju.

„Ovo je poslednji trenutak za vakcinaciju, pa i da prosvetni radnici obezbede uslove za normalan rad”, istakao je epidemiolog.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.