September 27, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

GRAD BEOGRAD ULAŽE U OBRAZOVANJE I POKLANJA OSNOVCIMA OKO 6000 RSD + TABLETE, PRIJAVE OD DANAS – INFO

Izuzetno korisno i puno znači jer opretećuje budžet i prezadužene roditelje.

Rasi se o refundiranju novca za udžbenike koji su kupili roditelji učenika prvog i drugog razreda. Prijave će početi 20. septembra i trajati do 30. septembra, a podnose se Fondaciji za mlade talente za dodelu bespovratnih sredstava u visini osnovnog paketa štampanih udžbenika.

Moguće je aplicirati i online tako što ćete prijavu poslati zajedno sa očitanom ličnom kartom i kopijom platne kartice na kojoj se vidi žiro račun, preneo je danas medijima zamenik gradonačelnika Goran Vesić i najavio da će u roku od nekoliko dana roditelji dobiti na račun novac za ta četiri udžbenika, što je oko 6.000 dinara.

„Grad će refundirati roditeljima vrednost za četiri udžbenika u prvom i drugom razredu, i to za srpski jezik, matematiku, svet oko nas i izabrani strani jezik“, rekao je Vesić.

Roditelji u školi treba da uzmu potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred sa napomenom od kog izdavača je škola izabrala udžbenike i da to pošalju Fondaciji za mlade talente Beograda.

– Poziv raspisan prošle nedelje aktivan je od danas i svi roditelji i zakonski zastupnici dece mogu da se prijave Fondaciji da bi dobili novac u vrednosti četiri udžbenika – za srpski, odnosno maternji jezik, matematiku, svet oko nas i obavezni strani jezik – rekao je Vesić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, roditelji koji se prijave onlajn dobijaće automaski uz poruku da im je prijava prihvaćena i tačan iznos koliko novca će im biti uplaćeno.

Goran Vesić posebno je istakao i podsetio je i na poklone od Grada Beograda u vidu tableta.

Sva deca, bez obzira kakvog imovinskog stanja su njihovi roditelji, dobiće tablete – 67.592 dečaka i devojčica, rekao je Vesić i naglasio da će tableti biti osigurani i svako gubljenje ili oštećenje platiće osiguranje.

– Srećom pa Beograd ima takav budžet da bez zaduživanja može da uloži u obrazovanje dece – rekao je Vesić i dodao da roditelji obaveštenja o prijavama za povraćaj novca mogu dobiti na telefon 011/321 6246 ili na email adresi fondzamlade@beograd.gov.rs

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.