May 29, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

U POSETU NAM SUTRA DOLAZI “MAMA I ŠEFICA EVROPE”- ANGELA, koja OSTAJE DA SPAVA U BEOGRADU – INFO

German Chancellor Angela Merkel

Predsednik Aleksandar Vučić sutra će dočekati i ugostiti kancelarku Savezne Republike Nemačke Angelu Merkel, koja dolazi u zvaničnu posetu Srbiji. Ona će na beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” stići nešto posle 16 sati, gde će joj biti priređen doček.

Ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred Palate Srbija.

Nakon svečanog dočeka kancelarka Merkel i predsednik Vučić imaće razgovor u četiri oka, a nakon toga su najavljene izjave za medije.

Kako je saopšteno iz Press službe Predsednika, zbog epidemiolških mera, press konferenciju će moći da prate samo novinarske ekipe 23 elektronska medija (TV ekipa) i novinskih agencija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da je ogromna čast što nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u Beograd i ostaje ovde najduže i da će sa njom imati više sastanaka i radnu večeru.

On je odgovarajući na pitanje novinara, nakon otvaranja fabrike Leoni, rekao da će Merkel i noćiti u Srbiji što je dodatna čast.

“Uvek sam otvoren sa njom, a i ona sa mnom. Nikada neću zaboraviti podršku koju nam je dala 2015. godine, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i što je podsticala investicije. Njeni ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje”, rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Merkelovoj i na pružanju podrške Berlinskom procesu.

On je istakao da je srećan zbog njene posete, bez obzira šta će čuti od Merkel neposredno pred okončanje svog mandata.

” Dakle hvala joj”, poručio je Vučić.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2016. - 2022. | Newsphere by AF themes.