September 27, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

NA DAN SPRSKOG JEDINSTVA GLAS IZ RUSIJE PREKO ĐORĐEVIĆA PORUČUJE: “HOĆEMO DAČIĆ DA VODI DRŽAVU, TRAŽE SMENU VUČIĆA “KRIMINALCA”! INFO

KAO NOŽ U LEĐA ZA VUČIĆA NA PRAZNIK SVIH SRBA, STIŽE GLAS IZ MOSKVE, RUSIJE, a preko lidera pokreta za “Oslobođenje” koji tvrdi da ima podršku ruskih prijatelja.

Predsednik pokreta Oslobodjenje ~ Mladjan Djordjević, danas na DAN SRPSKOG JEDINSTVA boravi u višednevnoj poseti Rusiji, iz koje nam poručuje da ima ugovoren “plan za rešenje krize u Srbiji” koji “podrazumeva momentalnu ostavku” predsednika Aleksandra Vučića “kao najodgovornijeg za katastrofalno stanje u zemlji i čoveka očiglednih veza sa kriminalcima, sa kriminalom”.

Dakle na praznik SPRSKOG JEDINSTVA 15. Septembra IZ RUSIJE, MOSKVE traže da VUČIĆ DA MOMENTALNU OSTAVKU, a da po Ustavu predsednik skupštine ~ Ivica Dačić, dođe na njegovo mesto.

Đorđević je naveo da najpre treba organizovati prelaznu vladu sa zadatkom da “stvori uslove za slobodne izbore oslobađanjem institucija, medija i ljudi od straha, ali i izabrati ‘specijalnog tužioca, po ugledu na Makedoniju'”.

“Mesto vršioca dužnosti predsednika preuzeo bi po Ustavu predsednik skupštine Ivica Dačić”, naveo je Djordjević u razgovoru sa “sagovornicima iz političkih i društvenih institucija koje se bave temom Balkana”, saopštio je pokret Oslobodjenje.

Prema rečima Djordjevića, “Vučić plaši gradjane makedonskim scenarijom, zato što on dobro zna šta bi to značilo – gubitak moći za njegovu kliku i istrage njihovih zlodela”.

“Ovaj plan je dobio podršku naših ruskih prijatelja. I oni su svesni pogubnog uticaja koji Vučićeva vladavina ima po srpsko društvo, ali i da se radi o planu koji je u potpunosti u skladu sa zakonima i Ustavom Srbije”, rekao je Djordjević.

On je dalje navodio da “ruski partneri imaju poverenja u Ivicu Dačića, kao nekoga ko bi mogao da rukovodi prelaznim periodom i da je on s ovom planom već upoznat”.

“Uz sve njegove mane kao osobe, Dačić je saradjivao i sa naprednjacima i sa opozicijom, a ima poverenje i istoka i zapada”, ocenio je Djordjević.

On je naglasio da je svestan da “Vučić neće otići sam od sebe”, te da bi njegova ostavka morala da se “iznudi stalnim pritiskom” i “upoznavanjem građana sa aferama režima”.

“Verujemo da se opozicija mora okupiti oko ovog plana. Dijalog o izbornim uslovima je propao, nisu dobili ništa od ustupaka. Izlaskom na izbore, samo će produžiti agoniju – i sebi i Srbiji”, naveo je Djodjević.

On je dodao da se pokret Oslobodjenje ne bori za izborne uslove, već za smenu režima.

“Neće biti slobodnih izbora dok je Vučić na vlasti, on ih nikada neće dopustiti. Prelazna vlada i vršilac dužnosti predsednika bi to mogli da izvedu”, zaključio je Djordjević.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | IVENSA MEDIA GROUP by ID - IVENSA DESIGN.