October 26, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OD ČEGA JE UMRO DUDA IVKOVIĆ ??FRAPANTNI DETALJI SMRTI LEGENDE KOŠARKE – DUDE IVKOVIĆA, INFO

Naš proslavljeni i čuveni – DUDA tj. Dušan Ivković, rođen u Beogradu 29. oktobra 1943. godine umro je rano jutros, u bolnici u Beogradu, kao jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena.

Dok se SVET KOŠARKE, NJEGOVI “PITOMCI”, PUBLIKA I POZNATI OPRAŠTAJU OD SPORTSKOG VELIKANA – košarkaškog trenera, legendarnog Dušana Dude Ivkovića, mi se pitamo od čega i pod kojim okolnostima je umro ?! Niko se ovome nije nadao, bio je sportista, sportskog duha i sve nas je zatekla njegova iznenadna smrt.

Dok su pojedini preneli da je umro od COVIDA, u medijima se uzrok smrti vodi kao posledica vode u plućima i od herpesa, a na sve to pojavili su se novi detalji i informacije o smrti poznatog trenera koji je preminuo u 78 godini života.

Te nove detalje uzroka smrti potvrdio je i proslavljeni trener tj. njegov kolega koji ga je dobro poznavao – Duško Vujošević, koji je danas za Prvu televiziju otkrio da je Duda infekciju dobio od golubova, koji su bili njegova velika strast, te da je podlegao od te infekcije.

– “Znao sam da ima nekih određenih problema, da je dobio infekciju od golubova, koji su bili njegova velika strast, znam i da je imao nekih problema sa herpesom. Mada nikada ne znaš šta sutra nosi tebi. To je demon zvani sutra” – rekao je Vujošević na početku uključenja.

-“Sve što je radio, radio je na monumentalan način, ta posvećenost golubovima, u reprezentaciji, trenerska organizacija… Manje smo snažni kada ostanemo bez jedne ovakve veličine“- zaključio je Vujošević.

Vujošević je tom prilikom i rekao da će Partizan na utakmici između Partizana i Efesa, od 19 časova sigurno imati organizovan oproštaj za legendarnog Dudu.

Legenda košarke ostaće upamćen po tome jer je vodio velikane poput PAOK-a, AEK-a, Olimpijakosa, CSKA, Efesa, a sa reprezentacijom Jugoslavije i Srbije osvajao je brojne medalje. 

Pre svega će ostati upamćen kao jedan od najuspešnijih selektora reprezentacije Jugoslavije sa kojom je tri puta bio šampion Evrope – 1989 (Zagreb), 1991. (Rim) i 1995 (Atina) jednom prvak sveta (1999) i vicešampion Olimpijskih igara (1988).

Dva puta je osvajao Evroligu – 1997. i 2012, oba puta sa Olimpijakosom, kao i Kup Radivoja Koraća 1979. sa Partizanom, Kup Radmonda Saporte (2000, AEK) i ULEB Kup (2006, Dinamo).

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.