May 29, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

VUČIĆ POSTAVIO ULTIMATUM: NATO IMA 24 H DA REAGUJE, AKO NE REAGUJE SRBIJA HOĆE ! PREDUZEĆU SVE MERE DA ZAŠTITIM SRPSKO – INFO

Večeras je emitovana 106. emisija “Hit Tvit” koja je upravo završena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i voditelj Milomir Marić gostovali su u 106. emisiji “Hit tvit” večeras, na RTV Pink u kojoj se pričalo o svim aktuelnim temama od vitalnog značaja za državu.

Ono što je najbitnije u ovom momentu je BEZBEDNOSNA SITUACIJA U ZEMLJI, ŽARIŠTE NA KOSOVU I METOHIJI i eventualna vojna intervencija oko teritorije KIM.

Tim povodom predsednik je izjavio da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

– Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije zbog Kumanovskog sporazuma – rekao je Vučić.

On kaže da su se mnogi uzbudili kada je Srbija pokazala da neće dozvoliti pogrom kao 2004. godine.

– Oni su mislili da se ja šalim – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da još nije počeo pogrom srpskog naroda i da Srbija posmatra situaciju, ali i snabdeva naš narod u južnoj srpskoj pokrajini.

Postoji velika ideja da se zatvori Končulj i da samo puštamo Srbe, da nema kontakta između Albanaca iz Bujanovca i Medveđe sa Albancima sa Kosova i Metohije. Ja nisam za to, time bismo samo napakostili Albancima – rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je rekao da Rusija podržava teritorijalni integritet Srbije, što je dokazao i ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko posetom Jarinju.

Vučiću je interesantno kako niko ne reaguje kada pripadnici jedinica lažne države Kosovo sa safari vozilima dođu na administrativne prelaze i stoje tamo sedam dana, ali da se reaguje kada Srbija, suverena država priznata u UN, pomera trupe po svojoj teritoriji ili digne neki avion.

On je rekao da su licemerne ocene da “Srbija zvecka oružjem”.

– Mi izgleda nemamo pravo da idemo gde god hoćemo svojim oružjem. Šta vi u stvari tražite od Srbije, dok se naš narod, naši junaci bore za malo slobode koju im ne daju – rekao je Vučić.

Vučić kaže da je izdao politiku jalovosti i slanja saopštenja, politiku bez borbe i bez uspešne ekonomije.

Predsednik je rekao da Aljbina Kurtija zanima jedino priznanje lažne države, a posle toga ujedinjenje sa Albanijom. 

– Srbija nije ušla na teritoriju KiM, ne zato što KiM ne smatramo svojom teritorijom, već zato što Kumanovskim sporazumom i svim odlukama posle Kumanovskog sporazuma, zaključno sa otvaranjem administarivnim prelazima 2011. godine na Jarinju i Brnjaku, nemamo prava da to učinimo.

Mi smo i pored toga rekli nedvosmisleno – “Mi sa našim trupama nećemo ulaziti, ne želimo da ugrozimo mir ni na koji način. Nama je mir najpotrebniji. Čekaćemo vas,  24 sata da kao NATO reagujete, tek ako se posle toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagovati i neće dozvoliti ono što se dešavalo 1995. i 2004. godine”. Bio sam veoma precizan. Tri tačke su do toga. I kao što vidite ja o njima javno govorim.

I siguran sam da su me ljudi u NATO i te kako dobro razumeli i da će preduzeti sve mere da zaštite srpsko stanovništvo. Mi smo mali narod i nemamo više toliko ognjišta da bismo mogli da ih rasipamo i rasturamo, kao što su nam ih rasturali drugi, neretko, ili pomalo i uz pomoć nesposobnih političara u Srbiji.

-“Srbija nikada nije dovodila žandarmeriju na Končulj i “maltretirala Albance”, zaključio je Vučić.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2016. - 2022. | Newsphere by AF themes.