October 26, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

DODIK SVE GLASNIJE O RASPADU BIH I O MOGUĆIM SUKOBIMA: RS IMA PRAVO NA SVOJU VOJSKU, SPREMNI SMO NA POSLEDICE! NAJAVLJENA SU HAPŠENJA

Još se prepričavaju utisci i izjave MILORADA DODIKA, sa jučerašnjeg skupa održanog u Beogradu.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine ~ Milorad Dodik je u Beogradu, na održanoj tribini „Sloboda i samostalnost Republike Srpske“ koju su organizovali Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, te portali “Sve o Srpskoj” i “Fakti”; bezrezervno, direktno i oštro kritikovao i optužio međunarodnu zajednicu, SAD da u BIH institucionalna kriza traje skoro 30 godina za šta su samo oni krivi, te je dalje kritikovao i EU jer, po njegovom mišljenju, ništa ne radi, već samo ponavlja reciklirane stavove i ideje SAD i da svi, a posebno iz EU stalno govore o vladavini prava, dok, kako je naveo, muslimani žele da ovladaju pravosuđem i tužilaštvom u BIH.

– Muslimani imaju danas samo jedan cilj, da ovladaju tužilaštvom i pravosuđem u BiH i da putem SIPE hapse i ulaze u procese, što je sistem vladanja “kadija te tuži, kadija te sudi” – ukazao je Dodik.

– Zato je naša politika bez alternative vraćanja na ustav BiH, jer je on promovisao RS kao državu sa svim elementima. O tome da se sve vreme takozvane implementacije mirovnog sporazuma atakuje na Ustav i Dejtonski sporazum posvedočio je najbolje nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun rečima: “Imao sam 700 službenika i 35 milona dolara mesečno i zadatak da razgradim “Dejton”.

Vratićemo se na ustavna rešenja i povući saglasnost sa rasformiranja Vojske RS, vratićemo indirektne poreze iz BiH u RS, kao i upravljanje granicama na području RS, a zabranićemo i rad SIPA i obaveštajne službe na prostoru RS – najavio je Dodik.

Generalno, odbacićemo sve nametnute odluke koje je bilo koji visoki predstavnik doneo u prošlosti. Zato ćemo ukinuti Veće naroda u RS koje nije predviđeno Dejtonskim sporazumom, već ga je nametnuo Volfgang Petrič radi rušenja RS, a imenovanje tužilaca ćemo vratiti u našu nadležnost.

Ponovio je da Republika Srpska ima pravo da formira svoju vojsku i po ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu, kao i da ne priznaje novog visokog predstavnika u BiH, jer, kako je rekao, njegovo imenovanje nije potvrđeno u UN.

Po njegovim rečima, novi Visoki predstavnik, može da se “šepuri po regionu i po Beogradu, ali ga Republika Srpska ne priznaje” !

Kako dalje saznajemo situacija je krajnje alarmantna u BIH do te mere da se na fakultetima priča od strane eminentnih profesora da će doći do MASOVNIH HAPŠENJA tj. navodni plan je kako navodi prof. dr Predrag Ćeranić sa Univerziteta u Banjaluci je da će se posle osvajanja pravosuđa i tužilaštva u BiH, započeti masovno hapšenje bivših boraca Vojske RS, koji bi bili smešteni u napuštene kasarne, a koje bi bile preuređene u poluotvorene zatvore – logore.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.