January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŠOK – PREMINULA JOŠ JEDNA LEKARKA OD KORONE ZA 5 DANA; BILA MLADA -27 GODINA I ZDRAVA – INFO !

Korona virus je sve prisutniji, sve virulentniji i rezistentniji, ne bira žrtve, od beba do najstarijih. Ovoga puta bitku je izgubila mlada lekarka IVANA zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, koja je preminula juče.

Radi se o  stomatološkinji, doktorki Ivani Latovljev koja je bila zdrava, imala je samo 27 godina i htela da se ostvari čak i kao majka, kako saznajemo.

Korona ju je pokosila bukvalno za 5 dana, tačnije ona se ZARAZILA NA POSLU. Kolege i porodica su u teškom šoku, a tragična vest potresla je i javnost . U utorak je saznala da je pozitivna na COVID 19, A U NEDELJU JE PREMINULA, DANAS JE VEĆ SAHRANJENA u 14 časova!

Kako pričaju njene kolege, doktorka se verila prošlog meseca, a danas, kako kažu, tuga.

– Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi da rađa, pa nije bila sigurna treba li da se vakciniše. Moguće je da se zarazila na radnom mestu, to nećemo nikad znati – priča Ivanina koleginica.

Mlada lekarka osetila je jedan jedini simptom, izgubila je čulo mirisa, te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

– Bila je odmah posle toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je da povraća, bila je kod lekara, javila se hitnoj pomoći. U nedelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Merili su joj pritisak, donji nisu mogli da joj izmere. Počeli su da je gube – priča sagovornica.

Izvor tj. koleginica od preminule lekarke navodi dalje da su je iz Crepaje, odakle je dr Latovljev, odvezli u Pančevo na prijemno odeljenje.

– Intubirali su je, kiseonik, reanimacije. Sve se to dešavalo na putu do Pančeva. Lekar uspe da je podigne jednom, ona opet utone. Uspeo je da je oživi na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila poslednji put – objašnjava koleginica.

Povodom svih dešavanja danas se oglasio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek koji je najavio oštre rezove tj. kako kaže čišćenje u njihovom dvorištu te će prvo početi od LEKARA koji se protive VAKCINACIJI i da NEĆE IMATI NI MILOSTI NITI TOLERANCIJE ZA NJIH, PA I DA ĆE DOTLE IĆI DA ĆE GUBITI LICENCE.

 Đerček je dodao da je ogorčen zbog takvog ponašanja zdravstvenih radnika i da ih ne razume.

„Neko mora da izgubi licencu. Želimo da pođemo iz svog dvorišta da bi se ljudi opametili i shvatili doktrinarni stav – da se iz epidemije može izaći samo vakcinacijom”, izjavio je Đerlek za K1, a prenosi Tanjug.

Dok je njegov kolega iz kriznog štaba dr KON bio daleko oštriji u ocenama epidemiološke situacije, pa je istu opisao kao KATASTROFALNOM.

U Srbiji je do poslednjeg preseka u 15 h potvrđen 6.461 novooboleli od kovida 19, dok su od posledica ove bolesti preminule čak 52 osobe.

Dosad je registrovano 1.055.296 slučajeva od početka pandemije, trenutno je u bolnicama hospitalizovano 6.636 osoba, a na respiratorima je 279 bolesnika.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.