January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

POJAČAVAJU SE KONTROLE I NADZOR U SVIM OBJEKTIMA, ZA SUTRA NAJAVLJENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA, KORONA DIVLJA

Lanac zaražavanja se mora prekinuti, stepen vakcinacije da se poveća, MASKE DA SE NOSE I SVE MERE DA SE POŠTUJU, JEDINO TAKO MOŽEMO ZDRUŽENIM SNAGAMA DA POBEDIMO KORONU.

Iako imamo sve uredbe donete, mere, stručnjake, brojne vakcine, redovne sednice I DALJE JE TREND RASTA ZARAŽENIH i prevelik broj PREMINULIH OD COVID 19. INFEKCIJE.

Sednica Kriznog štaba najavljena je za sutra sa početkom od 11h, a da li će biti kovid propusnica, saznaćemo uskoro.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nekoliko puta u javnosti je jasno i glasno rekao da je „za uvođenje kovid propusnica“, a sada je pojasnio da ne postoji ni jedan zakon ni Ustav koji je važniji od zdravlja. On je napomenuo da se “čaša prelila” i da se “mora prekinuti lanac zaražavanja”.

– Merimo svaku odluku, da izvučemo maksimalni rezultat, sa minimalnim posledicama. To je suština i nije jednostavno, rekao je Lončar, za TV Pink.

Dr Kon kao glavni član kriznog štaba, zalaže se za restriktivnije mere pa i za zatvaranje svega na 10 dana. On je za medije izjavio: “TREBA uvesti restriktivnije mere, jer je situacija vanredna i katastrofalna.”

– Podrazumeva se da budu restriktivne mere u smanjenju kontakata koje bi podrazumevale isključenje radnog vremena. Da bude otvoreno samo ono što je vitalno i esencijalno i da zatvaranje traje deset dana – kaže dr Kon.

u Srbiji je od početka oktobra preminulo više od 900 ljudi, a lekari ukazuju na nepoštovanje mera i nedovoljan obim vakcinacije.

Na zahtev Vlade Srbije, komunalne službe su poslednjih dana pojačale kontrolu mera koje su na snazi još od početka pandemije u martu 2020. godine, a u Beogradu je, između ostalog, zbog nenošenja maski u gradskom prevozu novčano kažnjeno svega sedam ljudi.

Od petka, do ponedeljka, 18. oktobra napisano je 38 prijava u tržnim centrima i hipermarketima, izjavio je rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac za TV Pink.

Podsećamo i mi jer kao da su građani ZABORAVILI da su na snazi i dalje MERE, da je MASKA OBAVEZNA ZA SVE ZATVORENE OBJEKTE, A DA SU KAZNE REALNE I ZAKONITE i to prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, te fizička lica koja se ne pridržavaju mera lične zaštite od infekcije korona virusom dužna su da plate 5.000 dinara.

Oni koji su odgovorni da obezbede neposrednu primenu mera, odnosno da angažuju kovid redara koji će da nastoji da se primenjuje lična zaštita od infekcije, mora da plate 30.000 dinara.

Pravno lice se kažnjava sa 300.000 dinara, a za isti prekršaj preduzetnik će platiti 150.000 dinara.

U prilog donetim merama, zakonu i stalnim apelima lekara, članova kriznog štaba, govore i činjenice pa i same BROJKE da su kapaciteti u skoro svim bolnicama popunjeni, navodimo tačno kapacitet kovid bolnice u Batajnici čija je popunjenost maksimalna, što je potvrdila i danas direktorka te zdravstvene ustanove ~ Tatjana Adžić Vukičević, dodajući da je trenutno hospitalizovano 800 pacijenata, od čega 700 u jedinicama poluintenzivne nege, a 100 u jedinicama intenzivne nege.

Od posledica korona virusa preminulo je još 57 osoba u poslednja 24 sata, a registrovano novih 7.664 slučaja korona virusa, među 25.339 testiranih uzoraka.

Na respiratoru se nalazi 274 pacijenata obolelih od korona virusa, od ukupno 6.679 hospitalizovanih, što su izuzetno visoke brojke.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.