November 28, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

DR KON: PROPUSNICE NISU DOVOLJNE! A OKUPLJENI I DANAS PROTESTUJU ZBOG KOVID PROPUSNICA I MERA, INFO

Potpuno polarizovano društvo! Na jednom kraju zatezanje konopca, uvođenje strožijh mera, predloga da se sve ZATVORI NA 10 DANA, a na drugom kraju PROTESTANTI, NEZADOVOLJNI OKUPLJENI GRAĐANI koji već drugi dan tačnije veče blokiraju sam centar grada upravo zbog mera i KOVID PROPUSNICA.

Protest i okupljanje je počelo oko 20h. Na nekoliko mesta postavljen je i kordon policije tj. prisutne su i vidljive svuda jake policijske snage.

Maršruta je malo promenjena za ovo veče, te su blokirali raskrsnicu ulica Nemanjiea i Kneza Miloša a i pošli su Ulicom kneza Miloša pravo ka mostu Gazela. Uz to jedna grupa ljudi – okupljenih protestanata je ostala ispred Skupštine Srbije.

Moglo se čuti i  “Izlazite napolje!”, “izdaja”, “Nećemo propusnice” a čule su se između ostalog i patriotske pesme.

Prisutna je grupa mladih, ali i vernika koji su došli sa krstovima i ikonama svetaca.

Saobraćaj se sada normalizuje. Najavljeni su i novi protesti.

Povodom cele situacije oglasio se danas i glavni član KRIZNOG ŠTABA, te je poručio da KOVID PROPUSNICE NISU DOVOLJNE I DA ĆE SE UVODITI JOŠ STROŽIJE MERE – KAZNE.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da pozdravlja uvođenje kovid propusnica, ali je naveo da su morale ranije da budu uvedene i da je “nezadovoljan i tužan, jer ne misli da će to biti dovoljno” te i da je medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv korone još ranije predlagao oštrije mere.

„Mi smo tražili da se sve praktično što radi zatvori u 17.00 – prevenstevno prodavnice, tržni centri, kafići i da bude otvoreno samo ono što je za namirnice, lekove i gorivo. Takodje u zabranu javnog okupljanja iznad pet lica“, rekao je Kon o stavu medicinskog dela Kriznog štaba.

„Epidemiološka situacija se razvila u praktično katastrofalnu, jer nigde nemamo siguran ležaj baš potpuno za pacijente, dakle moraju ranije da se otpuštaju pacijenti da bi se dobio prostor. Situacija je jako, jako loša“, zaključio je dr Kon za TV Prva.

Ono što je interesantno je da je medicinski deo Kriznog štaba tražio da bude javno objavljivano ko krši mere.

U prilog izjvama članova kriznog štaba idu i brojke koje ne lažu te je opet BROJ PREMINULIH I BROJ ZARAŽENIH U PORASTU.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 7.327 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 25.039 testiranih uzoraka, a preminulo je čak 59 osoba.

Na bolničkom lečenju je 6.711 pacijenata, od kojih je 287 na respiratoru, objavljeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.