November 28, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

KAŽNJAVANJE ZBOG ZELENIH SERTIFIKATA POČELO VEČERAS, POSLE 22H; EVO ŠTA MORATE DA ZNATE SVE O SERTIFIKATU !

Ako hoćete da budete u bilo kom ugostiteljskom objektu nakon 22 časa OD SUBOTE JE OBAVEZNO da dokažete svoj KOVID STATUS.

2.400 inspektora sa Komunalnom milicijom PROVERAVAĆE BEOGRASKE LOKALE I UGOSTITELJSKE OBJEKTE, redovno. Pored njih zaduženi KOVID REDARI moraće u svakom ugostiteljskom objektu voditi računa da posle 22 h unutra ne može biti niko pristuan, a da ne poseduje kovid propusnicu.

Predviđene kazne za pravno lice su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, za odgovornu osobu u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta zatečenog bez kovid propusnice 5.000 dinara.

Kako su nadležni najavili a posebno iz kriznog štaba, novčano kažnjavanje pravnih lica i građana počinje od večeras.

Najpre kao vakcinisani dobićete DIGITALNI ZELENI SERTIFIKAT, za neupućene to je potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19, rezultatima testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2 i oporavku od bolesti COVID-19 ili prostijim rečnikom digitalni zeleni sertifikat predstavlja objedinjenu potvrdu kojom se dokazuje da li ste primili vakcinu protiv COVID-19, da li imate rezultate testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2 ili ste se oporavili od bolesti COVID-19.

Digitalni zeleni sertifikat se može dobiti preko eUprave na e mejl adresu, što je lakši način, a takođe se može dobiti i u najbližoj poslovnici Pošte Srbije.

Digitalni zeleni sertifikat, pored ličnih podataka (ime, prezime, JMBG, pol, broj pasoša), sadrži podatke da li je lice vakcinisano, broj primljenih doza, kao i datum primanja prve, druge i treće doze.

Sertifikat sadrži i rezultate sledećih testova:

  –   PCR test (SARS-CoV-2 RT real-time PCR),
  –   Antigenski test (SARS-CoV-2 Ag-RTD Antigen Rapid Detection Test),
  –   Serološki (SARS-CoV-2 RBD S-Protein Immunoglobulin G (IgG) Test).

Kao i podatak da li je lice preležalo zaraznu bolest COVID-19, koji predstavlja pozitivan PCR ili antigenski rezultat urađen u referentnoj držanoj laboratoriji u poslednjih 7 meseci.

Digitalni zeleni sertifikat je besplatan.

Možete ga odštampati ili ga imati na telefonu u formi elektronskog ili mobilnog dokumenta kako biste najlakše komunalnoj miliciji pokazali dokaz, a validnost istog će se proveravati skeniranjem jedinstvenog QR koda koji svaki od njih poseduje.

Da bi digitalni zeleni serifikat bio validan on mora da sadrži najmanje jedno od navedenog:

– Dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine protiv kovida 19 kojim se potvrđuje da

– vakcinacija nije starija od 210 dana

– Negativan PCR test ne stariji od 72 sata

– Negativan antigenski test ne stariji od 48 sati

– Dokaz o preležanom kovidu u prethodnih 7 meseci, koji se potvrđuje pozitivnim PCR ili antigen testom

Pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca, urađen u državnoj laboratoriji

Svaka od ovih stavki se već sada nalazi u zelenom sertifikatu svih građana i pri svakoj promeni (novoj dozi vakcine, testiranju ili oboljevanju od kovida) automatski se ispunjava novim podacima, navodi Vlada Srbije u svom saopštenju za javnost.

Vlada Srbije takođe upozorava građane da se sva testiranja i provere nivoa antitela trenutno mogu raditi isključivo u državnim laboratorijama, koje su ovlašćene za to, i da ne nasedaju na pozive o testiranju ispred noćnih klubova i restorana, s obzirom na to da ti “testovi” nisu validni i da neće biti priznati prilikom provere kovid sertifikata.

Poslednje brojke su alarmantne, te je uvođenje bilo kojih mera poželjno. PREMINULE SU ČAK 62 OSOBE. U Srbiji je registrovano još 5.908 zaraženih koronavirusom na 19.718 testiranih uzoraka, pokazuju zvanični podaci. Na bolničkom lečenju je 6.721 pacijent, a životno je ugroženo 274.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.