January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

MINISTAR LONČAR NAJAVIO POZITIVNE VESTI, USKORO KRAJ PANDEMIJE ? INFO

Stručnjaci i lekari tvrde da je imunizacija KLJUČNA, za završetak PANDEMIJE, a da pored vakcine koje mnogi izbegavaju, pa i zbog jakog “ANTIVAKS” LOBIJA, na tržištu se u Svetu kao i kod nas, u Srbiji može naći eksprerimentalni lek za lečenje korona virusa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je „upravo potpisan“ ugovor sa predstavnicima kompanije „Fajzer“ za distribuciju njihovog eksprerimentalnog leka za lečenje korona virusa Srbiji.

Srbija je sa tim UGOVOROM počastvovana, jer je ministar Lončar za RTS izjavio da je Srbija treća zemlja u svetu koja je potpisala takav ugovor sa kompanijom „Fajzer“, a prva koja će ga imati u upotrebi.

Radi se o leku pakslovid (Paxlovid), koji prema navodima iz kompanije, smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti kod pacijenata čije je zdravlje već ugroženo za 89 odsto, kako su pokazala klinička ispitivanja. Ovaj lek blokira enzim koji je potreban korona virusu da bi se umnožavao, a kao rezultat toga – smanjuju se smrtnost i hospitalizacija.

Mi smo treća zemlja u svetu koja je potpisala ugovor, dogovorila se sa ‘Fajzerom’ i prvi ćemo imati taj lek, koji ima 89 procenata uspešnosti za izbegavanje bolničkog lečenja i težih komplikacija“, rekao je Lončar.

On je dodao apropo teme da je vidljivo blago povećanje broja vakcinisanih od kada su uvedene kovid propusnice.

Do tada, dok se lek ne primeni u potpunosti, Srbija će se boriti sa pandemijom pod merama.

U Srbiji je u protekla 24 sata od posledica kovida umrlo 67 osoba, a od 16.799 testiranih uzoraka registrovano je 4.348 novoinficiranih. Na bolničkom lečenju je 6.661 osoba, od kojih je 270 na respiratoru. Od početka epidemije korona virusa urađeno je 6.472.195 testova na kovid-19 i registrovana 1.187.373 zaraženih, a umrlo je čak 10.472 osobe.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.