January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

POZNATI VODITELJ PRAVOSNAŽNO JE KRIVIČNO OSUĐEN – INFO

Doneta je pravosnažna odluka Višeg suda u Beogradu, zbog vređanja direktora Srpskog telegrafa – Saše Milovanovića.

Radi se o poznatom voditelju KEŠ TAKSIJA I POPULARNE EMISIJE VEČE SA IVANOM IVANOVIĆEM.

Viši sud potvrdio je presudu Osnovnog suda u Beogradu, kojom se, između ostalog, Ivanović obavezuje da državi isplati 75.000 dinara i još 10.000 na ime troškova postupka. Milovanović je upućen da na osnovu ove presude u parnici istakne odštetni zahtev protiv Ivanovića i taj proces tek kreće.

Dakle prvo Osnovni, a zatim i Viši sud osudili su Ivanovića zbog uvredi koje je izneo na račun Milovanovića na Tviteru i u svojoj emisiji “Četiri i po muškarca sa Ivanom Ivanovićem”. Osnovni sud presudu je doneo 10. marta ove godine, a Viši sud je potvrdio 14. septembra.

– Presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu okrivljeni Ivan Ivanović proglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela uvreda iz člana 170 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 61 Krivičnog zakonika, pa ga je sud primenom napred navedenih zakonskih propisa i članova 50 stav 1 i 3, 51 stav 1, 54, 56 i 57 Krivičnog zakonika osudio na novčanu kaznu u iznosu od 75.000 dinara, koju je dužan da plati u roku od tri meseca od pravosnažnosti presude – piše u sudskoj odluci.

U njoj se navodi i da će sud, ukoliko okrivljeni ne plati novčanu kaznu, novčanu kaznu zameniti kaznom zatvora, tako što će za svakih započetih 1.000 dinara odrediti jedan dan kazne zatvora. U dosijeu Ivana Ivanovića pisaće da je krivično osuđivan.

Voditelj nije mogao da negira na sudu, da je počinio krivično delo s obzirom na to da je uvrede javno objavio, ali kako saznajemo jeste se branio sa time da je i on često na meti napada. 

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.