January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

MURAL MLADIĆA NAS I DALJE DELI! OKUPLJENI PROTESTANTI ZAHTEVAJU DA SE MURAL SKLONI – INFO

Ko o čemu, oni o MURALU ! PROTEST pod nazivom – “Mural mora pasti”, koji se organizuje u ulici na nekoliko stotina metara od murala posvećenom Ratku Mladiću, zakazao je BALŠA Božović, a okupljeni protestanti zahtevaju da se MURAL ODMAH UKLONI.

Na mestu protesta, kao i u ulici gde je mural, raspoređene su jake policijske snage koje razdvajaju dve podeljene grupacije.

Na jednoj strani tu su ultradesničarske grupacije koje kako javljaju reporteri upućuju uvrede učesnicima i oganizatorima protesta, a i tu su okupljene NEVLADINE ORGANIZACIJE, liberalne grupe, LGBT, više aktivista za ljudska prava i građani koji protestuju večeras svi sa istim zahtevom.

Da se podsetimo sporni MURAL sa likom RATKA MLADIĆA – osuđenog za ratni zločin i genocid u Bosni i Hercegovini pred Haškim tribunalom, naslikan je od strane za sada još uvek nepoznatog autora, nakon što je u HAGU 8. juna osuđen na doživotni zatvor, od tada stoji gotovo već četiri meseca na fasadi zgrade na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića, gde su sada protesti i previranja već danima.

Prenosimo i sa terena da grupa neimenovanih momaka sa kapuljačama “štiti” mural Ratku Mladiću, osuđenog za genocid i ratne zločine u BiH i da ne daju nikom da priđe istom.

Pratićemo dalji tok situacije.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.