January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

FRAPANTNI PODACI MUP-A, SAMO ZA VIKEND 8.103 PREKRŠAJA, VOZAČI PIJANI I DROGIRANI ! INFO

Za vikend MUP SRBIJE, tačnije pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u akciji pojačane kontrole saobraćaja posle sumiranja podataka i statistike danas je izdalo saopštenje tim povodom da su otkrili čak 8.103 prekršaja prekoračenja brzine, a usput još i 5.147 drugih prekršaja tokom te pojačane akcije.

Ono što je takođe frapantno da su učesnici saobraćaja, tačnije vozači i pored svih DRŽAVNIH UDARNIH STRATEGIJA, PROGRAMA i apela, za volan sedaju mortus pijani i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci !

Iz saobraćaja su tačno isklјučena 923 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 20 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što su naročito visoko zabrinjavajući brojevi.

U službenim prostorijama je na trežnjenju zadržano 188 vozača, koji su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, pri čemu je 29 vozača upravlјalo vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2 promila alkohola u organizmu i protiv njih su podnete prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje.

Najveći broj prekršaja otkriven je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd, ukupno 1.960, dok je na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu i Valјevu otkriveno po 818 prekršaja, a na teritoriji Policijske uprave u Nišu 726 prekršaja.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.