January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

SPREMAJU SE PRIJAVE I PROCESI! POZIV DA UKOLIKO SU VAM PREKRŠENA PRAVA TOKOM BLOKADA, DA PRIJAVITE SA DOKAZIMA ZAŠTITNIKU – INFO

Sitacija se dodatno zahuktava, nadležni najavljuju TUŽBE I PRIJAVE, a aktivisti, besni građani, NGO i opozicija NOVE IZLASKE NA ULICU, NOVE PROTESTE.

Tim povodom oglasio se i zaštitnik građana ~ Zoran Pašalić koji je pozvao danas sve građane koji smatraju da im je prilikom blokade saobraćajnica tokom vikenda bilo ugroženo bilo koje pravo iz korpusa ljudskih prava, da se obrate ovoj instituciji i da, ukoliko poseduju, dostave dokaze u vidu audio, foto i video snimaka.

„Pratili smo situaciju sa blokadama saobraćajnica po Srbiji tokom vikenda. Imamo deo dokumentacije i planiramo da ispitamo te slučajeve, i zato pozivam sve građane koji smatraju da im je neko od prava bilo ugroženo da se obrate ovoj instituciji mejlom, lično ili telefonom i da nam dostave ako imaju određene video, audio ili foto dokaze“, naveo je Pašalić u pisanoj izjavi.

On je naglasio da „vladavina prava znači povinovanje Ustavu, koji u članu 54. definiše slobodu okupljanja, i zakonima Republike Srbije, u konkretnom slučaju članovima 12. i 14. Zakona o javnom okupljanju“.

„Građani koji okupljanjem žele da izraze, ostvare ili promovišu određena uverenja i ciljeve, drugo pravo i slobodu, treba da okupljanja organizuju u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju“, ukazao je Pašalić.

Još ranije na dan BLOKADA I PROSLAVE 13. GODINA OD OSNIVANJA SNS – VLADAJUĆE STRANKE, ANA BRNABIĆ JE NAJAVILA krivične prijave protiv svih koji su maltretirali i tukli svoje sugradane i policiju !

“Destrukcija i fašizam na delu, i dobro je što se policija sklonila, što su se pomerili da građani vide tačno o čemu se radi, da imate ljude u pojedinim gradovima, grupe koji malteritraju sve ostale građane, čitav narod, celu zemlju, blokiraju puteve, saobraćajnice, raskrsnice, međunarodne putne pravce”, rekla je Brnabić za Tanjug reagujući na blokade puteva u znak protesta zbog zakona o eksproprijaciji i o referendumu.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.