January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŽIVADIN JOVANOVIĆ POVODOM ODLASKA MILUTINA MRKONJIĆA

Saučešće porodici nedavno preminulog ~ MILUTINA MRKONJIĆA (našeg dragog Mrke) u ime Beogradskog foruma za svet ravnopravnih i Fonda dijaspora za maticu, napisao i potpisao je predsednik organizacije, njegova ekselencija ~ ŽIVADIN JOVANOVIĆ.

Pismo prenosimo integralno koje počinje sa izrazima najdubljeg iskrenog saučešća.

-“Povodom odlaska Milutina Mrkonjića, dragog Mrke, molimo vas da primite izraze našeg najdubljeg iskrenog saučešća.”

Kao privrednika, državnog i političkog rukovodioca, sportskog i humanitarnog radnika, Mrku su krasile vrhunska stručnost, nepresušna energija i optimizam. Celog života borio se za istinu, socijalnu pravdu i izvorne socijalisticke ideje, za jedinstvo, nezavisnost i dostojanstvo srpskog naroda.

U obnovi zemlje porušene tokom agresije NATO pakta bio je ključni saradnik i oslonac tadašnjem predsedniku Slobodanu Miloševiću kome je zauvek ostao veran.

Za sobom ostavlja trajna svedočanstva najdublje posvećenosti svojoj zemlji i narodu među kojima se svojim značajem i simbolikom izdvajaju desetine mostova preko najvećih reka u Srbiji. Bio je jedan od osnivača i rukovodilaca Saveta sabora matice i rasejanja, Fonda dijaspora za maticu i Fondacije za stipendiranje talenata iz matematike i tehničkih nauka “Sanja Milenković”.

Mrka je bio izuzetan graditelj, ne samo po obrazovanju i profesiji, već još više kao čovek, prijatelj i humanista kome su sloga, razumevanje i solidarnost bile najdragocenije.

Uvek hrabar, dinamičan i mlad intelektualac Mrka će svojim vrednostima i delima nastaviti da nadahnjuje i buduće generacije mladih.


Živadin Jovanović,
U ime,


Beogradskog foruma za svet ravnopravnih i
Fonda dijaspora za maticu

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.