January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PROTESTANTI POZIVAJU NA BORBE; EVO ŠTA I KADA BLOKIRAJU! ČLAN SNS JAVNO PROTIV ODLUKA VLADE I RIO TINTA – INFO

Za sutra se svašta planira, deo toga smo među prvima najavili pre više dana.

Umesto da se protestanti “povlače” pred ustupcima Aleksandra Vučića, oni se sa BLOKADAMA PUTEVA ne zaustavljaju, naprotiv najavljuju masovnije i radikalnije skupove.

Za sutra su najavljene dakle još masovnije blokade koje prete da će prerasti u ( ekološki ) “USTANAK”.

-„Zato pozivamo sve da složniji nego ikad izađemo na blokadu i nastavimo zajedničku borbu za našu zemlju, naše vode, naš vazduh i dostojanstvo svih ljudi“, navode u saopštenju i pozivaju građane da prate stranicu Ekološkog ustanka za više informacija i dalju koordinaciju.

Ekološki pokret, zajedno sa više od 40 inicijativa, pokreta i aktivista, doneo je odluku na današnjem sastanku da pozove sve građane da izađu na proteste i blokade koji će biti organizovani širom Srbije u subotu, 11. decembra, od 14 časova.

IVENSA MEDIA GROUP je došla do saznanja koja mesta će opet blokirati, ali budući da će sutra biti održana konferencija za novinare sa detaljnijim planom blokada i protesta, navešćemo samo mesta i šture informacije.

Iz Ekološkog pokreta kao organizatora, navode da će sutra u 12h, na Trgu Republike biti održana pomenuta konferencija za novinare.

Za sutra biće blokirani : Beograd, Zemun, Pančevo, Lazarevac, Aranđelovac, Niš, Novi Sad, Užice, Požarevac, Topola, Kragujevac, Smederevo, Šabac, Čačak, Šid, Prokuplje, Boljevac, Priboj, Kladovo, Kragujevac, Bačka Palanka, Valjevo, Sombor, Veliko Gradište, Vlasotince, Nova Varoš, Subotica, Gornji Milanovac, Vršac, Požarevac, Stara Pazova…

Protest će podržati i dijaspora u Berlinu, Minhenu, Pragu, Njujorku i ispred sedišta Rio Tinta u Londonu.

Kuriozitet u celoj priči je da sve više NAPREDNJAKA javno istupa i DAJE IZJAVE KOJE SU U DIREKTNOJ SUPROTNOSTI OD ODLUKA VLADE RS, posebno gledajući probleme oko RIO TINTA.

To je slučaj sa poslednjim SNS odbornikom i članom – Bratislavom Jugovićem, koji je istakao da je spreman da aktivno učestvuje u narodnoj inicijativi protiv iskopavanja litijuma na teritoriji Srbije.

Jugović je naveo da je spreman da učestvuje u troškovima prilikom prikupljanja potpisa i dodaje da se stavlja na raspolaganje u prikupljanju potpisa na teritoriji Čačka.

„Spreman sam da aktivno učestvujem u narodnoj inicijativi protiv iskopavanja litijuma na teritoriji Srbije. Osim što sam spreman da učestvujem u troškovima prilikom prikupljanja potpisa stavljam se na raspolaganje u prikupljanju potpisa na teritoriji Grada Čačka.  Ovu akciju treba da sprovedemo što pre, kako bi smo se u aktuelnom sazivu jasno opredelili, znamo li za dedovinu ili samo za Rio Tinto“, rekao je Jugović.

-“U Vladi uglavnom sede ljudi čija dedovina nije u Srbiji. Oni nemaju odnos prema šljivi i njivi kakav imam ja i kakav imaju birači koji odlučuju koliko će jedna vlast da traje”, izjavio je za Danas Bratislav Jugović, poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke,

Jugović je i direktno kroz medije izjavio da je „Rio Tinto“ LOŠ i pozvao odbornike iz Loznice, „koji su postupali neodgovorno“, da podnesu ostavke – na zaprepašćenje kako vladajuće stranke tako i opozicije.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.