January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ZAVRŠENE SU BLOKADE; KOJE SU OBELEŽILE TUČE, ALKOHOL, NAPADI NA NOVINARE I RAZDOR “EKOLOGA” – INFO

Održao se odavno najavljen PROTEST – BLOKADA “ekologa” treći po redu, uprkos lošem vremenu i kiši. Jako ružne scene kruže društvenim mrežama i reporteri prijavlju da su se desničarske grupacije, kao i vojni vetarani sukobili sa drugom grupom ljudi, da je bilo nezadovoljnih pojedinaca koji su se takođe sukobili sa demonstrantima.

Samo loše vreme dovelo je do kolapsa saobraćaja, a sam početak blokade obeležio je dodatni haos sa automobilima.

Većinom, u drugim mestima aktivisti, građani su šetali, ali u glavnom gradu desilo se niz incidenata, pa i to da su se građani tukli međusobno, da su “sevale” pesnice, da su redakcije prijavljivale da su njihovi reporteri pre svega verbalno napadnuti, da su viđeni pojedini muškarci sa flašama alkohola na protestima…itd.

U jednom trenutku muškarac koji je prolazio kolima, kako je izašao iz istih da se obračuna sa protestantima, zadobio je više udaraca u glavu, pa i sa transparentom su ga udarali, što su sve zabeležile novinarske kamere.

„Neće biti mira dok eksploatacija litijuma ne bude zabranjena i Rio Tinto bude proteran iz Srbije“, jasno je stavio do znanja svima jedan od organizatora protesta, Aleksandar Jovanović zvani “ĆUTA”.

Pojedine redakcije prenose i da je pri kraju protesta – blokade kod Sava Centra, izbila tuča kada se pojavila neka grupa desničara, te su blokirali na 10 minuta autoput. Uniformisane policije nije bilo, a primećeno je prisustvo policajaca u civilu.

Pred kraj blokade pojavila se i grupa ljudi koji su se predstavili kao ratni veterani, sa namerom da nakratko ponovo blokirala saobraćaj u smeru ka Novom Beogradu.

Tek oko 16h su se razišli, a saobrćaj je bio blokiran na oko sat ipo. Novinari i reporteri prijavljuju posle protesta da su u gradovima Beogradu, Nišu i Novom Pazaru izbili incidenti.

Da rasulo bude veće i SAMA OPOZICIJA – PROTESTANTI SU SE SUKOBILI, MIMOIŠLI U STAVOVIMA.

Dok je “ĆUTA” za nastavak borbi, masovnije proteste i REDOVNE BLOKADE, sve dok se RIO TINTO ne protera, izvesni Manojlović iz KRENI – PROMENI organizacije, navodi da se “čuo sa Vučićem i da NE nastavljaju proteste, jer su zahtevi ispunjeni”.

Prema rečima direktor organizacije “Kreni-Promeni” Save Manojlovića, Vučić mu je rekao da su njihovi zahtevi “razumni”, da je on to video, ali “da je ipak bilo preterivanje – izlazak na auto-put ali da će usvojiti primedbe”.

Manojlović je danas potvrdio medijima da odustaje od protesta, jer su dva zahteva ispunjena, kao i da danas neće biti proslave na Trgu republike , jer druge organizacije koje su s njima učestvovale u blokadama žele da nastave proteste.

SNIMKE TUČA POGLEDAJTE NA LINKOVIMA

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.