January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

DETALJI OPTUŽNICE – ZA DIJANU HRKALOVIĆ TUŽILAŠTVO TRAŽI ČAK 5 GODINA ZATVORA – INFO

Isplivali su detalji optužnog akta za DIJANU HRKALOVIĆ, nekadašnju visoko pozicioniranu funkcionerku MUP-a, tačnije za bivšu državnu sekretarku u Ministarstvu unustrašnjih poslova ~ Dijanu Hrkalović, za koju tužilaštvo za organizovani kriminal traži – kaznu od čak pet godina zatvora.

Ona je optužena za dva krivična dela, trgovina uticajem i za zloupotrebu položaja.

Tačnije tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je 10. decembra optužni predlog protiv Dijane Hrkalović zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovinu uticajem. Ona se tereti za trgovinu uticajem u slučaju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, ali i nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

„Sadržina optužnice protiv Dijane Hrkalović daleko je od svih navoda u režimskim medijima i kada su je hvalili, a i od kada su je napadali u poslednjih godinu dana. Nema nijednog odgovora na pitanja o njenom radu, koje su profesionalni mediji i pojedini policajci godinama postavljali“, stoji u objavi NINA, kako piše ovaj nedeljnik da je imao uvid u optužni akt.

Kako se dalje navodi u pasusima nedeljnika, “čini se da njena saslušanja kao građanina početkom 2021., pompa u režimskim medijima, hapšenje 15. oktobra i zatim puštanje iz pritvora 10. decembra, predstavljaju samo mizanscen za javnu predstavu u kojoj Aleksandar Vučić opet veliča sebe.”

Dijana Hrkalović je uhapšena 15. oktobra, a 10. decembra je puštena da se brani sa slobode.

Dijana sve vreme NEGIRA KRIVICU.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.