January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ZAVRŠENA je VELIKA PUTINOVA 17. PO REDU KONFERENCIJA ZA MEDIJE; PORUČIO JE: RUSIJA JE NEPOBEDIVA !! INFO

Završena je godišnja, velika Putinova, 17. po redu konferencija za novinare koja je u četvrtak održana u „Manježu“, a biće zapamćena po tome što su organizatori ovoga puta dali prednost novinarima iz ruske unutrašnjosti i po velikoj redukciji redakcija.

Na ovu 17.po redu konferenciju sve su bile OČI SVETA uprte, PRE SVEGA ZBOG SITUACIJE SA UKRAJNOM, OBRAČUNIMA SA NATOM, GOMILANJEM RATNIH TRUPA NA SAMIM GRANICAMA SA RUSIJOM, PODIGNUTIM TENZIJAMA POSLEDNJIH DANA … ITD. te se čekalo šta će Putin da izjavi povodom svih tih svetskih zbivanja, a i na koji način će da predstavi i sumira rezultate rada u aktuelnoj godini. 

Konferencija je ove godine trajala 3 sata i 56 minuta, a šef države je odgovorio na 55 pitanja.

Najviše je novinarima zapalo za “oko i uši”, pitanje novinara BI-BI-SIJA ” da li se plaši velike krize, revolucije u Rusiji “.

Na to je PUTIN MAESTRALNO ODGOVORIO: “Oponenti Rusije vekovima su govorili da se ova zemlja ne može pobediti, već samo uništiti iznutra“.

Zemlja je uništavana tokom Prvog svetskog rata i 90-ih godina prošlog veka, kada je slaman Sovjetski Savez.

„To su uradili oni koji su služili tuđim interesima koji nisu povezani sa interesima ruskog i drugih naroda“, naglasio je predsednik.

Dalje, nastavlja Putin na temu krize i ekonomije.

„Neće biti teško reći da se naša privreda, suočena sa izazovima zaraze virusom korona i neophodnim prinudnim ograničenjima s tim u vezi… ipak pokazala mobilizovanijom i spremnijom za takve šokove od mnogih drugih razvijenih ekonomija sveta… čak i ako se uzme u obzir G20. Naša stopa ekonomskog pada bila je tri odsto, što je mnogo niže nego u mnogim vodećim svetskim ekonomijama i mi smo se oporavili mnogo brže od drugih zemalja“.

„Stiče se utisak da se možda (na jugoistoku Ukrajine) sprema treća vojna operacija – i nama unapred govore da se ne mešamo, inače će uslediti neke sankcije“.„Druga varijanta – na tim teritorijama žele da stvore neku AntiRusiju“.„Ali sukob nije naš izbor, mi ga ne želimo“.

„Nemoguće je tako živeti i razvijati se. Stoga smo postavili strog uslov – nema više širenja NATO-a na istok… Sve u svemu, za sada vidimo pozitivnu reakciju. Američki partneri kažu da su spremni da nastave pregovore početkom sledeće godine u Ženevi“.

Takođe, odgovarajući na pitanje Skaj njuza, ponovio je da je neprihvatljivo širenje NATO na istok i postavio hipotetičko pitanje kako bi u Vašingtonu reagovali kad bi Rusija postavila svoje rakete u Meksiku.

– Predugo su nas varali obećanjima da se NATO neće širiti na istok. Očigledno je da im smeta to što je Rusija velika. Rusiju je nemoguće pobediti !

Priliku da Putinu postave pitanje od stranih dopisnika dobili su samo novinari Bi-Bi-Sija, Skaj njuza, RAI i kineske državne agencije Sinhua. Stranih novinara je na konferenciji bilo baš malo. Iz Kremlja su poručili da su strane novinare, kao i moskovske, birali po tome ko koliko prati i piše o aktivnosti Putina.

Bilo je i pitanje o medijima u Rusiji koji imaju status “stranih agenata”. Putin je objasnio da su u SAD takav zakon doneli tridesetih godina.

– Mi nikome ne branimo da radi, ali želimo da naš narod zna ko finansira koji medij, dakle da se kaže odakle dobijaju novac – bio je jasan Putin.

Novinarsku akreditaciju ove godine dobilo je samo 507 uz obavezan PCR test i distancu od metar i po između stolica. Predsednik, inače, ne ograničava novinare u izboru tema za pitanja. Ona se, po pravilu, tiču raznih oblasti unutrašnje i spoljne politike Rusije, ponekad i ličnog života šefa države.

Putin je na kraju konferencije čestitao svima predstojeću Novu godinu i napustio salu.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.