January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ZA 4 DANA OD POČETKA GODINE, MUP SANKCIONISAO OKO 12 000 VOZAČA; VOZE PIJANI I DROGIRANI – INFO

Mup je tokom praznika uspešno sproveo planiranu akciju pojačane kontrole saobraćaja. Rezultati su zapanjujući.

Mup, konkretnije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje saobraćajnih prekršaja –  prekoračenje dozvolјene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa otkrili su i sankcionisali ukupno 11.888 vozača na teritoriji Republike Srbije.

Ovo ne bi bio neki podatak tj. cifra da se ne radi samo o 4 nepuna dana, od početka godine.

Za nepuna četiri dana u 2022. godini policija je iz saobraćaja isklјučila 1.126 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 33 vozača. Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 226 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, 5.685 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvolјene brzine, a 1.935 učesnika u saobraćaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pojačana kontrola saobraćaja na srpskim putevima trajaće do 10. januara, a njen cilј je očuvanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije još jednom apeluju na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

Svedoci smo da uprkos kaznama, strogim zakonima, apelima svaki dan ginu mladi, a neretko i deca pešaci !

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.