January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

POSLEDNJA VEST: NOVAK ODBIJEN ZA AUSTRALIAN OPEN, ODBIJENA MU JE VIZA NA GRANICI, DOBIO JEDINO UVREDE !!

Najbolji teniser sveta ~ Novak Đoković sleteo je u Australiju danas oko 14 časova po srednjoevropskom vremenu, gde je po sletanju na carini čekao da mu izdaju VIZU tj. ODOBRE ULAZ U ZEMLJU, ne bi li igrao na AUSTRALIAN OPENU.

Skoro svi veći inostrani mediji prenose da mu nije odobrena viza za ulazak u tu zemlju i da bi morao da bude vraćen “prvim avionom”. Problem je u tome što naš teniser a najbolji na Svetu nije VAKCINISAN ni sa jednom dozom, zbog navodno RETKE BOLESTI – CELIJAKIJE.

Novak je u utorak krenuo u Melbrun, sa saznanjam da mu je odobreno medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije za taj turnir. Međutim srpskom teniseru Novaku Đokoviću odbijena je viza za ulazak u Australiju i vrlo verovatno ĆE BITI DEPORTOVAN.

Burno su na tu informaciju reagovali politički zvaničnici u Australiji, što je pokušao Novak da uđe u Australiju nevakcinisan, nije dobio ni podršku kolega, a nije bilo oduševljeno ni lokalno stanovništvo.

„Čekamo da se pojavi i da vidimo kakve će nam dokaze podneti. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije, i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mera za Novaka Đokovića. Ni za koga drugog“, jasan je bio premijer Karen Endrjuz.

Australijski premijer Skot Morison rekao je danas da će prvi teniser sveta Novak Đoković biti vraćen avionom iz Melburna, ukoliko ne bude imao jasne dokaze o izuzetku od vakcinacije protiv korona virusa.

„Svaka osoba koja želi da uđe u Australiju mora da poštuje naša pravila ulaska. Tako da čekamo njegove razloge i dokaze. Ako ti dokazi budu nedovoljni neće biti tretiran različito od bilo koga drugog i biće vraćen prvim avionom kući“, rekao je Morison preneo je Skaj.

Novak je bukvalno izvređan zbog medicinskog izuzeća od strane mnogih, pa i iz sveta tenisa.

“Neće biti specijalnih pravila za Novaka Đokovića!”

Posle sletanja na granici Granična patrola uputila je poziv čelnicima države Viktorije, iste one koja je Novaku dala medicinsko izuzeće, koja je od njih zatražila pismeni zahtev.

Nakon slanja pismenog zahteva, Viktorija je odbila da podrži Đokovićev zahtev.

„Federalna vlada nas je pitala da li ćemo podržati zahtev Novaka Đokovića za vizu za ulazak u Australiju. Mi nećemo Novaku Đokoviću pružiti podršku za dobijanje lične vize kako bi učestvovao na Australijan openu 2022. Oduvek smo bili jasni sa dva stava: Odobravanje vize je nešto čime se bavi Federalna vlada i medicinska izuzeća su nešto čime se bave doktori”, navela je Džala Palford, vršilac dužnosti ministra sporta Viktorije, piše Sputnjik.

Srpski teniser je trenutno na granici i čeka da se reši situacija sa njegovom vizom i da mu se odobri ulazak u zemlju a ako ništa drugo biće prinuđen da se vrati prvim avionom.

Australijan open biće održan od 17. do 30. januara u Melburnu.

BONUS VIDEO O NOVAKU I ODBIJANJU VIZE OD STRANE MINISTARSKE SPRTA DRŽAVE VIKTORIJE

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.