January 28, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

EKSPLODIRAO OMIKRON, SUTRA UVODE NOVE MERE NA SEDNICI, OTVARA SE I SAJAM – BOLNICA; INFO

Omikron, poslednji soj KORONA VIRUSA, važi za najzarazniji, pa stoga i ti brojevi koji probijaju “REKORDE”. Poslednjih nedelju dana po 13.000 novozaraženih je na dan! Danas je prijavljeno rekordnih 13.753 novih slučajava zaraženih kovidom-19.

Budući da je stanje alarmantno članovi kriznog štaba, zakazali su sednicu Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa koja će biti održana sutra, u petak u 15:00 časova.

Stručnjaci tek očekuju POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH.

Mikrobiolog Milanko Šekler procenjuje da Srbija još nije dostigla pik kada je u pitanju broj novozaraženih i apeluje da se nađe neko rešenje, jer su dijagnostički kapaciteti ograničeni i pretrpani, kao i kovid ambulante.

Poslednjih dana čujem i uvođenje mera na kojima će oštro insistirati svi članovi medicnskog dela kriznog štaba.

Dakle, medicinski deo Kriznog štaba će insistirati na 24-časovnim kovid propusnicama, skraćivanju radnog vremena prodavnica i smanjenju broja dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Takođe, da će doneti odluku o školskom raspustu, a mediji navode da raspust verovatno neće biti produžen i sa nastavom bi se nastavilo 24. januara.

Vraća se i Sajam u stari režim rada kao BOLNICA.

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić izjavio je gostujuću u emisiji „Telemaster” da je ideja predsednika Aleksandra Vučića o otvaranju kovid ambulante na Beogradskom sajmu sjajna te da to može dobro da se organizuje.

-“Grad može da otvori kovid ambulantu na Sajmu za 24 časa”, izjavio je Vesić potvrdno.

On je istakao da tamo mogu da se obavljaju pregledi, verovatno otvoraju i bolovanja, ali i da se daju neki lekovi.

– Očekivao sam da već danas nadležni u Vladi realizuju ovu ideju predsednika Vučića. Možda će se to desiti u narednim danima. Ukoliko se to ne desi, Grad Beograd je spreman za 24 sata da pripremi Beogradski sajam. Nemojte zaboraviti da sve punktove za vakcinaciju, osim onih pri domovima zdravlja, priprema Grad Beograd. Svuda smo se pokazali efikasno i svuda smo omogućili građanima da se vakcinišu – rekao je Vesić.

Inače, stručnjaci – lekari su najavljivali da će biti i do 20.000 obolelih dnevno, ali prognoze da će svaki drugi Srbin sledeće nedelje biti zaražen, dodatno ulivaju strah. Tvrde da OMIKRON ima lakšu kliničku sliku, ali da napada i starije i mlađe. Omikron je došao iz Južnoafričke Republike, peti je po redu soj korona virusa, ima lakšu kliničku sliku, ali se brzo širi, izuzetno je zarazan.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2020./2021. | Newsphere by AF themes.