May 29, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ZAPAD DEFINITIVNO PRIPREMA NAPAD NA RUSIJU ZBOG UKRAJNE! NATO JAČA SNAGE, A SAD RASPOREĐUJE 8500 VOJNIKA- INFO

Američka vojska saopštila je danas da oko 8.500 vojnika drži u pripravnosti u Evropi, koji čekaju na BRZ ODGOVOR I RASPOREĐIVANJE U SLUČAJU NAPADA.

Dok će NATO ojačati svoje snage u istočnoj Evropi slanjem dodatnih borbenih aviona i brodova spremih takođe za reagovanje. Mnoge svetske sile poput ŠPANIJE I FRANCUSKE i druge članice Nato alijanse takođe razmatraju slanje vojnika, aviona ili brodova u istočnu Evropu, saopštio je danas NATO.

Sve to jer su našli za shodno i provokacijom raspoređivanje ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom, što je ZAPADU signal i priprema invazije Rusije na Ukrajinu.

-“SJEDINJENE Američke Države prilagođavaju i usavršavaju svoje vojne planove za sve scenarije ukrajinske krize, saopštila je danas Bela kuća, dok Vašington razmatra jačanje snaga NATO na istočnom krilu alijanse”, javlja Rojters.

Glas Amerike (Voice of America) prenosi pisanje svetskih agencija, potparola pentagona i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

„Pozdravljam odluku članica da pošalju dodatne snage u okviru NATO-a. Alijansa će nastaviti da preduzima sve neophodne mere da zaštiti i odbrani svoje saveznike, uključujući i one na istoku“, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je, kasnije, na konferenciji za novinare rekao da bi pojačano prisustvo NATO-a moglo da obuhvati raspoređivanje dodatnih borbenih jedinica alijanse na jugoistoku.

NATO do sada ima oko 4.000 vojnika u multinacionalnim bataljonima u Estoniji, Litvaniji, Letoniji i Poljskoj, uz tenkove, vazdušnu odbranu i jedinice za obaveštajne aktivnosti i nadzor.

Američka vojska saopštila je sa svoje strane da je do 8.500 vojnika u pripravnosti za raspoređivanje u Evropi, potencijalno u veoma kratkom roku, ako bi NATO aktivirao snage za brzi odgovor.

Portparol Pentagona – Džon Kirbi (John Kirby) naglasio je da još nije donesena odluka o tome da li će te snage biti raspoređene, i da će to biti odvojeno od razmeštanja američkih snaga unutar Evrope na istočne granice NATO-a.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki (Jen) rekla je da SAD razrađuju vojne planove za sve scenarije u ukrajinskoj krizi i da „nikada nisu isključile“ opciju pružanja pomoći zemljama na istočnoj granici „u susret bilo kojoj invaziji Rusije na Ukrajinu“.

Rojters prenosi i da bi američki predsednik DŽozef – Džo Bajden kasnije danas trebao da održi zatvoreni video sastanak iz “situacione sobe2 Bele kuće na temu ukrajinske krize sa brojnim evropskim liderima. Razvoj situacije, reakcije sa obe strane se tek očekuju.

REKLAME


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. 2016. - 2022. | Newsphere by AF themes.